pondělí 6. června 2016

Komiksové novinky 5/2016

Od posledního vydání komiksových novinek uběhl už skoro měsíc a půl. Co zajímavého za tu dobu vydala největší česká komiksová nakladatelství a jaké zajímavé komiksy vydat plánují? Dozvíte se v dalších komiksových novinkách.


Crew vydali již 46 díl oblíbených stripů kocouřího tlusťocha Garfielda od Jima Davise. Aktuální Garfieldovo číslo nese název Zasloužený přídavek. Pokračujeme mangou, z té tu máme Hadžime Isajamu a jeho 7 díl Útoku titánů. Ze série Bleach je venku už 21 díl s názvem Be my family or not. Tvůrce série je Tite Kubo. No a pro příznivce mangy, rychlých aut a sexy žen jsou tu v pořadí třetí Gunsmith Cats od Keničiho Sonody. 

Po úspěšném prvním dílu série Mezi řádky, která si svůj debut odbyla už v magazínu Crew, je tu druhý díl Informátor. Mezi řádky vymyslel Mike Carey a první i druhý díl nakreslil Peter Gross. Od Roberta Kirkmana vyšel 17 díl černobílé zombie série Živí mrtví s podtitulem Důvod se bát. Další novinkou je komiksová adaptace fantasy série Stephena Kinga - jednoho z nejuznávanějších hororových autorů. Jedná se o komiks Temná věž 1: Zrození pistolníka. Scénář má na starosti Peter David a kresbu Jae Lee. 

Vyšel i 9 díl Mýtů s názvem Synové impéria. Tento komiks od Billa Willinghama inspiroval seriál Bylo, nebylo (Once upon a time). Mistrovská Díla Evropského Komiksu se mohou pyšnit dalším skvělým komiksem, tentokrát od tvůrce Grzegorze Rosińskiho, s podtitulem Temnými cestami. Mimo jiné se dotisku dočkal komiks Neila Gaimana - Smrt: Vysoká cena za života. 

Crew letos pořádá už jedenáctý komiksový festival Crwecon, ten se bude konat 11.6. tradičně v Pražském klubu Cross, na kterém by měl mít premiéru nový kousek Batmana: Rok nula: Temné město, Gaimanův Sandman: Předehra, Parker: Lovec nebo komiks Fax ze Sarajeva od známéno Joea Kuberta.


Nakladatelství BB/art vydalo v květnu jen jeden komiks, tím jediným titulem je Superman: Země jedna. Scénář je od komiksového velikána J. M. Straczynskiho a kresbu obstaral Shane Davis. Superman od J. M. S. je moderním převyprávěním počátků muže z oceli. Z tohoto alternativního vesmíru si můžeme přečíst i Batmana a jeho Zemi jedna kterou určitě doporučuji. BB/art na tento měsíc plánuje vydání druhé knihy All Star Western.


U Comics Centra vyšel 11 díl Hellboye: Ďáblova nevěsta a další příběhy. Mike Mignola vytvořil nádherný svět, který vás dokáže neuvěřitelně vtáhnout, proto se na zatím poslední vydanou knihu s Hellboyem moc těším. Další novinkou je dobrodružný příběh Myší hlídka 1: Podzim 1152, která si také zaslouží pozornost. A aktuálně je možné u Comics Centra objednat novinku Plášť: Edice Deluxe, komiks podle námětu Joea Hilla (Zámek a klíč). Kniha vyjde 9. června a bude se pyšnit unikátní obálkou. 


Od Albatrosu tu máme komiksovou knihu Poldy a Oldy známých z časopisu Čtyřlístek. Poldu a Oldu: Kreslené příběhy z let 1974 - 1981 napsal Petr Chvojka a nakreslil ilustrátor Jaroslav Malák. Druhou publikací od nakladatelství Albatros jsou Angry Birds - Stela: Téměř dokonalý ostrov. A třetí knihou je komiks Za pokladem a jiné kreslené příběhy od Františka Rolečka.


Více informací o titulech najdete na stránkách každého z nakladatelství, kde můžete komiksy také zakoupit. Popřípadě navštivte některou z prodejen Comicspoint

Žádné komentáře:

Okomentovat