středa 20. dubna 2016

Komiksové novinky 4/2016

Které komiksy se u nás dostaly za posledních pár dní do prodeje a které komiksové tituly se chystají? Dozvíte se v dalších komiksových novinkách.


Comics Centrum vydalo pátý díl Goona: Zvrhlé choutky. V tomto díle jsou na pořadu dne cikáni, nestvůry a aby se neřeklo, tak i naši oblíbení zombie. Nakladatelství každou chvíli vydá poslední dva díly Zámku a klíče od Joe Hilla a Gabriela Rodrigueze. Pátý díl má název Časohrátky a šestý díl Alfa a omega. Jak jsem zmiňoval v minulém díle Komiksových novinek, celkem si objednalo oba díly přes 1000 fanoušků. 

Aktuálně si můžete na stránkách Comics Centra objednat druhou Pekelnou Knižnici! Protože je to kniha na přání, která se vydá v omezeném počtu výtisků, máte možnost si ji objednat do 15. května. O nákupu rozhodně neváhejte, bude to další vzácný kousek do každé sbírky. Čekání na pekelnou knižnici 2 nám nakladatelství zpříjemní vydáním  11. dílu Hellboye.


Nakladatelství Paseka, které již vydalo komiks Úsměv, se tento měsíc podílelo svým příspěvkem do českých komiksových vod dvěma tituly. První knihou je Hilda, příběh modrovlasé holčičky, kterou napsal a nakreslil Luke Pearson. Druhá kniha je komiksové zpracování o naší sportovní legendě Zátopek z pera Jana Nováka a kreslil Jaromír 99.


Crew vydali mangu All you need is kill - stačí jen zabíjet. Napsal Takeuči Rjósuke a nakreslil Obata Takeši, kterého znáte se série Death note. Podle této mangy je natočený film Na hraně zítřka s Tomem Cruisem. U mangy ještě zůstaneme, protože příznivci série Gantz se dočkali 11. dílu. Napsal a nakreslil Hiroya Oku. A třetí mangou vydanou tento měsíc je 27 díl Naruta: vzhůru na cesty, od Masaši Kišimota.
Další novinkou je 4 díl Skalpů. Tuto kriminálku z indiánské rezervace píše aktuálně jeden z nejoblíbenějších autorů Jason Aaron a kreslí Davide Furnó a R. M. Guéra. Od Aarona vydala Crew ještě komiks Muži hněvu. Kreslíře si tentokrát Aaron zvolil Rona Garneye.

Vyšel i nový 52 díl komiksového magazínu Crew2 a na youtube v pořadu Komiksář jsme se od dvojice Jiří Pavlovský a Petr Litoš dozvěděli, že magazín v této podobě končí. V aktuálně vydané 52 Crwi najdete druhou část komiksu Ekho, pokračování Hellblazera nebo Loba. Jakou další podobu bude mít tento oblíbený magazín se musíme nechat překvapit.


BB/art vydalo komiks Sága od B. K. Vaughana. První díl byl výborný a protože se setkal s velmi pozitivními ohlasy, není tedy divu, že se na díl druhý už netrpělivě čekalo. Od BB/artu se v květnu dočkáme Supermana: Země jedna od J. M. Straczynskiho. Bude to moderní převyprávění Supermana, podobně jako Batman: země jedna.


Více informací o titulech najdete na stránkách každého z nakladatelství, kde můžete komiksy také zakoupit. Popřípadě navštivte některou z prodejen Comicspoint.

Žádné komentáře:

Okomentovat