úterý 22. března 2016

Komiksové novinky 3/2016

Které komiksy se u nás dostaly za posledních pár dní do prodeje a které komiksové tituly se chystají? Pojďme si udělat takové malé shrnutí.

Crew vydali Ultimate Spider-man: Venom, od B. M. Bendise s kresbou M. Bagleye. Je to samostatná kniha o 176 stranách, a je to tak jediný komiks z ultimate vesmíru, který nám Crew z (doufejme prozatím) ukončené serie Ultimate Spider-mana vydala. Dalším vydaným komiksem je třetí pokračování špionážní serie Zero, s podtitulem Vlčí něha, které má na svědomí český scénárista Aleš Kot. Nesmím zapomenout ani na jubilejní 20. díl mangy Bleach. Ta nese název End of hypnosis, a celou 224 stránkovou knihu napsal a nakreslil Tite Kubo. Crew představila i svůj první komiksový youtube pořad Komiksář, kde můžeme sledovat několik přispěvatelů v pěti až deseti minutových blocích. Tento pořád má určitě budoucnost, a budu držet palce. Poslední novinku kterou bych rád zmínil, je příslib vydání dalších komiksů s Deadpoolem. První česky vydaný Deadpool měl obrovský úspěch, a tak se kluci z Crwe rozhodli od Marvelu nakoupit práva na Mrtvé prezidenty a Lovce duší. Obě knihy vyjdou možná ještě tento rok.
BB/art vydalo komiks Arrow. Komiks je podle stejnojmenného seriálu, a tvůrců se na tomto titulu podílelo více. Mezi ty nejdůležitější patří Mike Grell, Marc Guggenheim a Andrew Kreisberg. Kniha má celkem 208 stran. Protože se mi seriál Arrow hodně líbí, tento komiks si nemohu nechat ujít.
Následující měsíc se dočkáme vytouženého pokračování komiksu Sága od B. K. Vaughana!


Nakladatelství Jota vydalo 496 stránkový grafický román Sochař. Tento zajímavý titul už získává velmi kladná hodnocení od čtenářů. Sám jsem na počin od autora Scotta McClouda hodně zvědavý.


Comics Centrum vydalo pátý díl Ú.P.V.O. s názvem Černý plamen. U této série se stále více zvětšuje popularita, což je jen dobře, protože je to opravdu kvalitní čtení. Scénář mají na starosti Mike Mignola a John Arcudi a komiks nakreslil Guy Davis. 
Jasné je, že vyjdou i poslední dva díly Zámku a klíče od Joe Hilla a Gabriela Rodrigueze. Pátý díl Časohrátky a šestý díl Alfa a omega si objednalo celkem přes 1000 fanoušků. Obě knihy vyjdou 18.4. 
Comics Centrum také oznámilo, že po úspěšném Zámku a klíči vydá další komiks od Joe Hilla - Plášť.

Více informací o titulech najdete na stránkách každého z nakladatelství, kde můžete komiksy také zakoupit. Popřípadě navštivte některou z prodejen Comicspoint.

Žádné komentáře:

Okomentovat