pondělí 21. března 2016

Hellboy 3: Spoutaná rakev


Se světem Hellboye se seznamuji teprve chvíli. O to víc se mi ale zamlouvá a zjišťuji, že tento červený démon má své nezaměnitelné kouzlo. V komiksovém světě jsou povídky a příběhy s Hellboyem považovány za jedny z nejlepších, a ono se není moc čemu divit.


Kdo s Hellboyem nemá vůbec žádné zkušenosti, a neví kde začít, může se bez jakýchkoliv výčitek pustit do knihy Spoutaná rakev. V této 160 stránkové knize je několik kratších i delších samostatných příběhů. Je to tedy ideální volba jak pro zkušené čtenáře Hellboye, tak i pro úplné začátečníky. 


Hellboy je paranormální vyšetřovatel, který je z Ú.P.V.O. (úřadu paranormálního výzkumu a obrany) vyslán vždy tam, kde se děje něco nadpřirozeného. Žádné krotitelé duchů ale nečekejte. Tohle je trošku temnější a hororovější zábava. V těch sedmi povídkách, které kniha obsahuje, se proletíme na koštěti s Babou Jagou, budeme zachraňovat unesené dítě, hledat kam uložit mrtvolu k věčnému odpočinku nebo zmastíme několik mrtvol či vlkodlaků. Protože to jsou opravdu kratší povídky, nerad bych prozradil více než je třeba. Já jsem se bavil u všech!


Většina povídek je samostaná, a není tolik potřeba mít znalosti z předcházejících komiksů. Jen ta poslední a také nejdelší ze všech "bezmála kolos" rozvíjí děj z knihy předchozí - Probuzení ďábla. Setkáme se zde s homunkulem Rogerem. Tomu se tímto otevírají dveře do Hellboyova universa.


Mike Mignola dává čtenáři zážitek v podobě vynikající ponuré až hororové atmosféry. Je to právě atmosféra, díky které si mě Hellboy začíná získávat víc a víc, a mimo jiné je to i Mignolovou jednoduchou ale přesto precizní kresbou. 

Taťka Hellboye vymyslel svět, ke kterému se kdykoliv vrátím bez většího přemlouvání. V Comics Centru ví co je dobré, a proto nám přidali nášup tohoto výborného komiksového čtení v podobě dotisku. Hellboy 3: Spoutaná rakev je dalším cenným klenotem do komiksové knihovničky, a tuto knihu v pevné vazbě můžete koupit třeba ZDE.

Žádné komentáře:

Okomentovat